honvedelem.hu
Tunéziában ismét meghosszabbították a rendkívüli állapotot

Ismét meghosszabbították Tunéziában a 2015 óta érvényben lévő rendkívüli állapotot, amely kedden járt volna le. Bédzsi Káid esz-Szebszi államfő június 5-i hatállyal újabb egy hónapra szólóan rendelte el az intézkedés fenntartását.

A TAP tunéziai hírügynökség szerint az elnök hétfő este hosszabbította meg a rendkívüli állapotot július 5-ig. Az elnöki hivatal közleménye szerint Szebszi az után határozott így, hogy egyeztetett Juszuf Sáhid miniszterelnökkel és Mohamed en-Nászer parlamenti elnökkel az ország biztonsági helyzetéről és a térségbeli instabilitásról.

A 2011-es „arab tavasz” – az elnyomó rezsimek elleni térségbeli tüntetéssorozat „bölcsőjének számító észak-afrikai országban 2015. november 24. óta van érvényben rendkívüli állapot a terrorveszély miatt. Az intézkedést az elnöki őrség egyik autóbusza ellen végrehajtott, 13 halálos és 20 sebesült áldozatot követelő támadás után vezették be. A merényletért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta a felelősséget. Az ország belső helyzetére hatással van a szomszédos Líbiában dúló polgárháború is.Aktuális videók
2019. augusztus 20. 11:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat