honvedelem.hu
Crossfit verseny Szarajevóban

Crossfit versenyen mérhették össze erejüket a szarajevói Butmir táborban szolgáló nemzetek katonái. A verseny során a magyar résztvevők rendkívüli teljesítményt nyújtottak és dobogós helyezéseket értek el.

c1.jpgA versenyen több összetett gyakorlatsort kellett minél rövidebb idő alatt elvégezni. A feladatok sorrendje az alábbi volt: 2000 méter evezőpados evezés, 30 speciális négyütemű fekvőtámasz, melyet egy akadály átugrásával is nehezítettek a rendezők. A verseny további gyakorlatsorai is kihívás elé állították a résztvevőket: 30 húzódzkodás, 30 guggolás, 30 kilogrammos súlyzókkal nehezítve. A következő állomás a fekvőtámasz volt, szintén 30 ismétlésszámmal. Az utolsó versenyszám, a 900 méteres futás már levezetésnek is tekinthető az előző gyakorlatsorok után.

Az év elején szintén megrendeztek egy crossfit versenyt a táborban, ugyanezzel a gyakorlatsorral. Akkor az MH EUFOR 22 váltása örülhetett, hiszen férfi kategóriában Toldi Miklós őrmester nyakába akasztották a legfényesebb érmet.

c2.jpgMost szintén magyar katona, az MH EUFOR 23. váltás állományában szolgáló Horváth Tamás törzsőrmester végzett az első helyen. A korábban felállított rekordot is sikerült megdöntenie jobb időkülönbséggel.

Horváth törzsőrmester nem titkolt célja volt, hogy megdöntse elődje rekordját, amit sikerült is elérnie, így első helyen végzett. Női kategóriában az MH EUFOR 23. váltás állományában szolgáló Schmidt Ágnes hadnagy szintén dobogós helyezést ért el, harmadik helyezettként végzett a versenyen.

c3.jpgFotó: Markovits Dávid századosmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat