honvedelem.hu
Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban

Június elején Szloszjár Balázs ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka látogatást tett Koszovóban, az MH KFOR Kontingens 20. váltásának katonáinál.

img_6678vf.jpgA magyar kontingens nagy része az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen települő lövészzászlóaljaira épül. A látogatás alkalmából megtartott állománygyűlésen Szloszjár ezredes megköszönte a kontingens eddig elvégzett munkáját, majd beszélt a következő időszak várható feladatairól és a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program lövész katonákat érintő eredményeiről. A parancsnok választ adott a katonák részéről felmerülő kérdésekre is.

img_6693vf.jpgA KFOR kontingensben nyújtott kimagasló teljesítményéért a dandárparancsnok az állománygyűlésen parancsnoki elismeréseket adott át. A kontingens katonáiból egy szakasznyi erő a KFOR Keleti Többnemzeti Harccsoportjának alárendeltségében lát el egy ideig járőrözési feladatokat. Szloszjár ezredes megtekintette a Nothing Hill-i táborba kitelepült katonák elhelyezési körülményeit is.

A célom az volt, hogy személyesen is megnézzem a misszióban szolgálatot teljesítő állományt és tájékozódjak az esetleg felmerülő problémákkal, kihívásokkal kapcsolatban. A magyar katonákból álló KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KTRBN) feladat ellátásával kapcsolatban csak pozitív tapasztalatokat szereztem és egy nagyon fegyelmezett, motivált csapattal találkoztam” – mondta a látogatás végén a parancsnok.

img_6815vf.jpgA szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban
Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban / 1 Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban / 2 Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban / 3 Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban / 4
Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban / 5 Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban / 6 Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban / 7 Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban / 8
Dandárparancsnoki látogatás Koszovóban / 9
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat