honvedelem.hu
Váltás Afganisztánban

Az MH NTE Afganisztán 19. váltásának állománya május 19-én települt át a Mazar-e Sharifban található Camp Marmal táborba, ahol a 18. váltás parancsnoka, Langenbrinck Katalin alezredes személyesen fogadta a váltó állományt.

nte2.jpgMásnap „beillesztő foglalkozásokat” tartottak az újonnan érkezők részére, amelyek célja a műveleti területen bevezetett eljárások, előírások és fontosabb rendszabályok elsajátítása volt. Ezután megkezdődött a váltás tényleges folyamata, az MH NTE kezelésében lévő anyagok, eszközök leltározása, illetve a beosztások átadás-átvétele. A rövidesen hazautazó állomány megosztotta tapasztalatait és ismereteit a kiérkezőkkel, akik felkészültek az előttük álló fél év kihívásaira.

A teljes váltási folyamat május 29-én a parancsnoki beosztás átadásával zárult, amelynek keretében az átadó parancsnok, Langenbrinck alezredes és az átvevő parancsnok, Varga Zoltán alezredes ünnepélyes keretek között aláírták az átadás-átvételi eljárást lezáró jegyzőkönyvet.

img_9828.jpgA 18. váltás parancsnoka méltatta saját állományának kiemelkedő teljesítményét, valamint sok sikert kívánt a következő állománynak az elkövetkező időszak feladatainak sikeres teljesítéséhez. Varga alezredes megköszönte az előző kontingensnek az elmúlt napokban kifejtett segítségét, valamint az elődök által felállított magas mércét pedig példaként állította saját állománya elé.

A rangidős nemzeti képviselő nevében Pálinkás Tibor alezredes köszöntötte a jelenlévőket.

nte3.jpgFotó: Magyar Zoltán zászlósmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat