honvedelem.hu
Egy életre kötelez

Huszonkét pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes keretek között esküt június 7-én az Ittebei Kiss József  hadnagy Helikopter Bázison, Szolnokon. Az újoncok elmúlt hat hétben tanúsított fegyelmezett, kemény munkáját Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszönte meg.

1000x669_ximg_2432v.jpgA sikeres elméleti és gyakorlati vizsgákat követően, családtagjaik, barátaik, leendő kollégáik jelenlétében tettek esküt az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárhoz április végén alapkiképzésre bevonult, szerződéses szolgálatot vállalt katonák.

A hazánk és a magyar emberek biztonsága, országunk határainak védelme iránt elkötelezett fiataloknak Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kívánt katonai pályájukhoz sok sikert, erőt és egészséget. „Magyarország ma a legbiztonságosabb országok egyike, és ez a katonáinknak is köszönhető. Arra törekszünk, hogy a Magyar Honvédség 2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé váljon. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programunkkal egy jól képzett, megbecsült katonákból álló, professzionális, technikai eszközeiben megújuló, valós tartalékkal rendelkező, ütőképes haderő felépítését céloztuk meg. Ez hazánk fennmaradásának záloga” – mondta ünnepi beszédében a Magyar Honvédség parancsnoka, majd a családtagokhoz szólva hozzátette: „A most esküt tett huszonkét katona sikere egyben az önök sikere is. Méltán lehetnek büszkék rájuk. Kérem, hogy pályájuk során támogassák őket olyan elszántsággal, ahogy ők szolgálják hazájukat, a magyar embereket, az ország biztonságát!”

A most esküt tett legénységi állományú katonák, valamint a nem katonai oktatási intézményekben végzett tisztek és altisztek Budapest, Debrecen, Szolnok, Szentes és Győr helyőrségekben állomásozó alakulatoknál kezdik majd meg szerződéses katonai szolgálatukat.

ximg_2487_vagy.jpgFotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Ünnepélyes eskü Szolnokon
Ünnepélyes eskü Szolnokon / 1 Ünnepélyes eskü Szolnokon / 2 Ünnepélyes eskü Szolnokon / 3 Ünnepélyes eskü Szolnokon / 4
Ünnepélyes eskü Szolnokon / 5 Ünnepélyes eskü Szolnokon / 6 Ünnepélyes eskü Szolnokon / 7 Ünnepélyes eskü Szolnokon / 8
Ünnepélyes eskü Szolnokon / 9 Ünnepélyes eskü Szolnokon / 10
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat