honvedelem.hu
Százhalombattán járt a minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára

Százhalombattán, a MOL Nyrt. Dunai Finomítójában végzi munkáját a FER Tűzoltóság, amelynek kezelésében működik egy, a tűzoltók gyakorlati képzését segítő pszichológiai akadálypálya. E tanpálya a Magyar Honvédség tűzoltói előtt sem ismeretlen.

cikk_02.jpgJelenleg az MH 54. Veszprém Radarezred tűzoltói tartanak itt gyakorlatot, amit június 11-én, kedden megtekintett dr. Balogh András József, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára is.

cikk_03.jpg

A Magyar Honvédség mellett – hatósági irányítói szerepében – a Honvédelmi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a tűzoltó katonák szakmai képzésére, mind elméleti, mind pedig gyakorlat vonatkozásában. A hatósági ügyekért is felelős dr. Balogh András József helyettes államtitkárt Patyi György alezredes, a helyettes államtitkári titkárság ágazati szakreferense kísérte el Százhalombattára. A látogatók megtekintették a tűzoltók képzéséhez használt tanpályát, illetve a gyakorlat egy részébe – a közvetlen tapasztalatszerzés céljából – be is kapcsolódtak

„Az önök munkáját látva egy klasszikus idézet jutott eszembe: »tudtam, csak nem sejtettem«, hogy milyen kemény hivatásuk van a tűzoltóknak. Le a kalappal előttük” – mondta a gyakorlat után dr. Balogh András József

cikk_04.jpg

A Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára a látogatás során találkozott Pimper László ügyvezetővel, valamint Takács Zoltán tűzoltóparancsnokkal is. Megvitatták a jövőbeli esetleges közös gyakorlatokat, tapasztalatcseréket, valamint a szakmai fórumok bővítésének lehetőségeit.

cikk_01.jpg

Fotó: Pesti Gábor őrnagymagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat