honvedelem.hu
Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval

Június 13-án délután megnyílt a budapesti jubileumi 90. Ünnepi Könyvhét. A rendezvényen természetesen a Zrínyi Kiadó is számos érdekességgel képviselteti magát.

01.jpgA Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Dunakorzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várja az érdeklődőket – csütörtöktől hétfőig, azaz június 17-éig – az Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe, ahol Magyarország összes jelentős könyvpiaci szereplője képviselteti magát.

Az öt napon át tartó rendezvény nemcsak a fővárosban, hanem több vidéki városban is könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, dedikálásokkal és zenés programokkal kecsegtet a könyvek kedvelőinek.

Az Ünnepi Könyvhét csütörtöki ünnepélyes fővárosi megnyitója a díszegyenruhába öltözött tűzoltózenekar hagyományos zenés bevonulásával vette kezdetét, majd Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke és Simon Márton költő mondtak beszédet. A vidéki megnyitó helyszíne idén Miskolc városa volt. Ebben az évben több mint háromszáz új könyv jelent meg erre az alkalomra, köztük verseskötetek, prózakötetek, esszégyűjtemények, irodalomtudományi és történelmi munkák.

04.jpgA rendezvényen természetesen a Zrínyi Kiadó is képviselteti magát a legérdekesebb és legmagasabb színvonalú hadtudományi és történelmi kötetekkel. A kiadó újdonságokkal is készült az Ünnepi Könyvhétre: egyebek mellett megjelent az angol nyelvű, magyar fejezetekkel kiegészített brit-magyar koprodukció: A Kézifegyverek képes enciklopédiája című kiadvány, valamint Udovecz György: A Magyar Katona. Öltözködés, felszerelés és fegyverzek a gyalogság számára, 1920-1945-ig című, elsősorban katonai hagyományőrzők számára írt segédanyaga is. A Kézifegyverek képes enciklopédiája című könyvből már az első napon több száz példányt vásároltak.

De ugyanígy megismerkedhetnek a kiadó standjánál az érdeklődők A magyar katonai térképészet 100 éve 1919 – 2019 című díszkötet magyar, illetve angol nyelvű változatával, A kultúra szolgálatában – A Honvéd Kulturális Központ története (1979-2019) elnevezésű kötettel, valamint a 100 éves az önálló magyar katonai felderítés, hírszerzés és elhárítás 1918 – 2018 című könyvvel. Ugyancsak megvásárolható lesz a Magyarország húszéves NATO-tagsága alkalmából kiadott angol-magyar kétnyelvű díszkötet is, amely A NATO 4.0 és Magyarország 20 év tagság – 30 év együttműködés címet viseli.

03.jpg A könyvfesztivál alkalmából a kiadó 30, 40 és 50 százalékos kedvezménnyel árusítja a tudományos igényességgel szerkesztett, katonai pályát ismertető és népszerűsítő könyveit. Budapesten a kiadó standját 43-as számmal, a Marriott Hotel előtt találják az érdeklődők.

* * *

A Zrínyi Kiadó standja a főváros mellett, Szegeden is teljes kínálattal és kísérőprogramokkal várja a hadtudományok és a történelem iránt érdeklődőket. A szegedi rendezvényt, a Dugonics téren Grecsó Krisztián József Attila-díjas író nyitotta meg.

unnepi_konyvhet_szeged.jpg

Fotó: Füzes Judith és Zrínyi KiadóKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval
Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval / 01.jpg Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval / 02.jpg Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval / 03.jpg Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval / 04.jpg
Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval / 05.jpg Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval / 06.jpg Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval / 07.jpg Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval / 08.jpg
Jubileumi Ünnepi Könyvhét a Zrínyi Kiadóval / 09.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat