honvedelem.hu
Negyed évszázada szaggatják a hálót

Június 13-án immár huszonötödik alkalommal rendezték meg a Magyar Honvédség Kispályás Labdarúgó Bajnokságát. Az előző évektől eltérően idén - a Bozsik Stadion helyett - a Magyar Futball Akadémia adott otthont a mérkőzéseknek.

A katona futballisták minden évben nagy lelkesedéssel várják a júniust, amikor összemérhetik tudásukat a többi alakulat játékosaival. Az idei rendezvény az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK), az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD), a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz), a Honvéd Sas-hegy Sportegyesület, a Kispest Honvéd valamint a házigazda Magyar Futball Akadémia szervezésében az MFA Temesvár utcai sportpályáján zajlott.

cikk_01.jpg

A bajnokságot Farkas László, a Hososz elnöke nyitotta meg. Két kategóriában összesen 24 csapat rúgta a bőrt: 4 csapatos csoportokban, körmérkőzéses rendszerben az első és a második helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportmérkőzések helyezési sorrendjét a mérkőzéseken megszerzett pontok összege határozta meg. Győzelemért 3, döntetlenért 1, vereség esetén 0 pont járt. A versenykiírás alapján azonos pontszám esetén a mérkőzések gólkülönbsége, az egymás ellen játszott mérkőzés eredménye, az addig elért több győzelem, illetve 3-3 fő bümtető rúgása, majd pedig az első hiba lehetett a döntő.

cikk_02.jpg

A bajnokság végén a legjobb kapusnak járó díjat Adorjáni Krisztián őrnagy (MH BHD) és Lukács István őrvezető (MH AA) vehette át Bartha László ezredestől, az MH KRK törzsfőnökétől; 2019 gólkirályai pedig Gulyás Kornél őrmester (MHP Székesfehérvár) és Török András honvéd altisztjelölt (MH AA) lettek. A kiemelt csoportban a tábornoki kar csapata állt a dobogó legfelső fokára, míg a vándorkupának egy évre az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ad otthont.

cikk_03.jpg

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
A Magyar Honvédség kispályás labdarúgó-bajnoksága
A Magyar Honvédség kispályás labdarúgó-bajnoksága / 01.jpg A Magyar Honvédség kispályás labdarúgó-bajnoksága / 02.jpg A Magyar Honvédség kispályás labdarúgó-bajnoksága / 03.jpg A Magyar Honvédség kispályás labdarúgó-bajnoksága / 04.jpg
A Magyar Honvédség kispályás labdarúgó-bajnoksága / 05.jpg A Magyar Honvédség kispályás labdarúgó-bajnoksága / 06.jpg A Magyar Honvédség kispályás labdarúgó-bajnoksága / 07.jpg A Magyar Honvédség kispályás labdarúgó-bajnoksága / 08.jpg
Aktuális videók
2019. július 18. 21:41
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat