honvedelem.hu
Transzformációs „Spartan” menetgyakorlat a Zagyva partján

A Magyar Honvédség Parancsnokság Haderőtervezési Csoportfőnökség Transzformációs Főnöksége csapat-összekovácsolási céllal, hagyományt teremtve „Spartan” jellegű menetgyakorlatot hajtott végre június 21-én, Szolnokon, a Zagyva partján.

s1.jpgA rendezvényt Szőnyegi János ezredes, a Transzformációs Főnökség főnöke nyitotta meg, majd a bemelegítést követően a katonák – a vezetővel az élen – elindultak a 14 kilométeres távon. A „Spartan” erőpróba során az ember kilép a komfortzónájából, ugyanis a menet mellett kilométerenként egy-egy akadályt is le kellett küzdeniük a résztvevőknek. Többek között kétszeri folyón való átkelés, dárda és dobócsillag célba dobása, autógumi- és homokzsákcipelés, gerendán való átmászás, valamint kötélpálya alatti kúszás nehezítette a feladatot.

A menetgyakorlat tervezését és szakszerű végrehajtását az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár állományából Szakács Ferenc zászlós biztosította, aki tapasztalt Spartan-versenyző és a bajnoki cím birtokosa.

s2.jpgA program a fizikai felkészültség növelése mellett csapatépítő tréningként is szolgált, hiszen a feladat-végrehajtás során a csapattagok az együttműködés és a kölcsönös segítségnyújtás által még összetartóbb közösséggé formálódtak; elősegítve a budapesti és székesfehérvári kollégák összekovácsolását.

A Zagyva partján megszervezett erőpróbát tizenketten teljesítették. A menetgyakorlat végén Szőnyegi János ezredes a főnökség tagjainak kitartását és eredményes küzdelmét, illetve a közreműködők támogatását emléklappal ismerte el.

s3.jpgFotó: Antal Renáta őrmester és MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség Transzformációs FőnökségeAktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat