honvedelem.hu
Összeütközött két Typhoon Németországban

Június 24-én kiképzési repülés végrehajtása során összeütközött a német légierő két Eurofighter Typhoon vadászbombázója. A pilóták katapultáltak, de egyikük elhunyt.

typhoons.jpgEgyelőre még kevés a napvilágra hozott információ, annyi azonban már tudható, hogy a repülőgépek helyi idő szerint 14 óra körül ütköztek össze Malchow városánál, Müritz régióban. A Typhoonok pilótái katapultáltak, a helyszínre érkező kutató-mentő alakulatok az egyik pilótát megtalálták, egy fán lógott ernyőjével (állapotáról nincs hír), a másik sajnos nem élte túl a katapultálást.

A hírt a védelmi minisztérium is megerősítette, illetve a szóvivő közölte azt is, hogy az egyik gép Jabel település mellett, erdős területre zuhant, ahol erdőtüzet is okozott, a másik Typhoon Nossentiner Huette falu mellett csapódott a földnek, 10 kilométerre a másik helyszíntől. A gépekről néhány lehulló darab lakott területen ért földet. Az esetet vizsgálják.

A vadászbombázók Laage bázisán állomásoznak, a 73. „Steinhoff” századhoz tartoznak. A kiképzési feladatra három Typhoon szállt fel, a harmadik gép sikeresen tért vissza bázisára. A balesetek helyszíne egyébként kedvelt kirándulórégió Németországban, természetvédelmi terület.Forrás: Összeütközött két Typhoon Németországban (www.jetfly.hu)
Aktuális videók
2019. július 18. 21:41
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat