honvedelem.hu
Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját

Az MH Altiszti Akadémia és a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület együttműködésének eredményeként június 25-én új, 140 méteres ifjúsági és katonai ügyességi akadálypályát adtak át a Görgei-laktanyában.

dsc_0058.jpgSzentendrén Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszöntötte a résztvevőket. „Amikor felmerült bennünk az építkezés gondolata, azt szerettük volna elérni, hogy legyen az akadémiának egy olyan szegmense, amit a katonáink, a honvédelmi közalkalmazottjaink és a táborainkba érkező gyerekek is tudnak használni” - fogalmazott a dandártábornok, majd Vura Zsolttal, az SZKHSE elnökével hivatalosan is átadták a 140 méteres, tizenhét elemet tartalmazó akadálypályát.

A tervezésben és az elemek kialakításában olyan szakemberek vettek részt, akik jártasak a kiképzésben, a katonai testnevelésben és az egyéb sporttevékenységekben. Az ifjúsági és katonai ügyességi pályán - többek között - billenő palló, kúszófolyosó, ferde palánk, lengőhíd, vízszintes és hullámos létra, valamint tüzelőállás nehezíti az átjutást.

dsc_0062.jpgAz ünnepélyes szalagátvágást követően Zagyva Sándor főhadnagy, az MH AA Katonai Testnevelési és Közelharc Módszertani Részleg részlegvezetőjének irányítása mellett a katonák először elemenként teljesítették a pályát, majd folyamatában is végigmentek a teljes akadálypályán.

Az átadó ünnepségen Frankó Imre ezredes, az MH AA parancsnokhelyettese és dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelési Osztályának vezetője is részt vett.

dsc_0103.jpgFotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját
Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 1 Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 2 Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 3 Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 4
Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 5 Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 6 Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 7 Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 8
Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 9 Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 10 Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 11 Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 12
Átadták az Altiszti Akadémia új akadálypályáját / 13
Aktuális videók
2019. július 13. 15:54
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat