honvedelem.hu
Medálparádé Maliban

Június 21-én tartották az Európai Unió Kiképző Misszió (EUTM Mali) medálparádéját a nemzetközi művelet kiképzőbázisán, Koulikoróban.

magyar_kikepzok_a_nemet_eredessel_kozeli.jpgA koulikorói kiképzőközpont parancsnoka, Christian Schmidt ezredes (Bundeswehr) ünnepi beszédében megköszönte a kitüntetett kiképzők (békefenntartók) áldozatkész szolgálatát. Elismerését fejezte ki a magyar katonák által végrehajtott feladatok színvonaláért, és méltatta szakmai felkészültségüket, amellyel jelentősen hozzájárulnak az afrikai ország belső stabilitásának további erősítéséhez.

A magyar kiképző állomány tagjai közül Bárkányi László százados (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis) és Bögözi Richárd főtörzsőrmester (MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred) vették át Schmidt ezredestől az EUTM Mali Szolgálati Érdemérmet kiemelkedő munkájuk elismeréseként.

eutm_mali_medal.jpgA Magyar Honvédség 2013 óta vesz részt az EUTM Mali misszióban, a magyar katonák Bamakóban, a főparancsnokság törzsében, illetve a koulikoro-i kiképző központban végzik napi feladataikat. A Koulikoróban szolgálók fő feladata a mali hadsereg katonáinak komplex kiképzése és felkészítése, amellyel Magyarország is hozzájárul az Európa szempontjából kulcsfontosságú Száhel-övezet, azon belül a Mali Köztársaság biztonságához.

A rendezvényen a magyarok mellett német és spanyol katonák is kitüntetésben részesültek.

csoport_kep_a_kikepzokrol.jpgFotók: Bundeswehr / PAO EUTM Mali ETTFAktuális videók
2019. július 18. 21:41
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat