honvedelem.hu
Lövésznapot tartottak Debrecenben

A dinamikus katonai bemutatótól kezdve a blues-rock koncertig bezárólag számos program várta az érdeklődőket az MH 5. Bocskai István Lövészdandár által szervezett lövésznapon.

cikk_01.jpgA dandár Szent László-napi programsorozata a debreceni Kossuth laktanyában megtartott dandársorakozóval kezdődött - a rendezvényt Szloszjár Balázs ezredes, az alakulat parancsnoka nyitotta meg.

Ezt követően a „Bocskais” katonákból megalakult csapatok - a társ fegyveres szervezetek nevezőivel kiegészülve - sport- és főzőversenyen mérték össze tudásukat.

cikk_02.jpg

Délután számos érdekes és látványos programokkal várták a debreceni katonák az érdeklődő civileket is. A helyőrségi zenekar adott térzenét, majd a hagyományőrzők légvédelmi ágyújának lövésével hivatalosan is megkezdődött a rendezvény. A legtöbb látogatót a 39. Lövészzászlóalj katonáinak dinamikus bemutatója vonzotta. De az érdeklődők emellett megtekinthették az alakulatnál rendszeresített felszerelési tárgyakat, fegyvereket és járműveket is. A délutáni programot mindezek mellett rendőrlovas és kutyás bemutató is színesítette.

A rendezvényen fellépett a Debreceni Honvéd Táncegyüttes, illetve az Ölveti Blues Band is nagy sikerű koncertet adott.

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat