honvedelem.hu
CULP - ludovikásokkal

A Cultural Understanding and Leadership Proficiency (CULP) évtizedes múltra visszatekintő program, amelynek keretében az Amerikai Egyesült Államok felsőoktatási intézményeiben tanuló – tartalékos tisztképző programban résztvevő – hallgatók látogatnak el a világ különböző országaiba.

04.jpgA negyedik alkalommal hazánkba látogató kadétok egy amerikai-magyar kétoldalú katonai együttműködési megállapodás részeként három hetet töltenek el Magyarország különböző alakulatainál - ennek első állomása az MH Ludovika Zászlóalja. A kulturális programok kiemelt hangsúlyt kaptak már az érkezésüket követő napokban. A Parlamentben tett látogatás után a főváros világörökség részein vezetett városnéző túrán ismerték meg Budapest színes történelmét.

Az amerikai hallgatók és az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjei között a közös hang már az első találkozás alkalmával kialakult, amelynek középpontjában az egymás haderőinek tisztképzését bemutató előadások álltak. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tervezett látogatásra már együtt érkeztek a két ország hallgatói, ahol részletes tárlatvezetésen ismerkedhettek meg a magyar és a kapcsolódó egyetemes hadtörténelemmel, majd a Sándor-palotánál tekintették meg az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységének a színvonalas őrségváltását. Az amerikai kadétok a programban résztvevő honvéd tisztjelöltekkel együtt koszorút helyeztek el az Orczy-parkban található Névtelen Hősök emlékműnél.

05.jpgA 33 fős amerikai csoport Budapest után Csopakra utazott, ahol lovaglással és az európai természeti látványosságok között is egyedi hangulatú Balaton-felvidék megismerésével folytatódott a programsorozat.

Fotó: Hohl ReginaKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
CULP program - ludovikásokkal
CULP program - ludovikásokkal / 01.jpg CULP program - ludovikásokkal / 02.jpg CULP program - ludovikásokkal / 03.jpg CULP program - ludovikásokkal / 04.jpg
CULP program - ludovikásokkal / 05.jpg CULP program - ludovikásokkal / 06.jpg CULP program - ludovikásokkal / 07.jpg CULP program - ludovikásokkal / 08.jpg
Aktuális videók
2019. július 18. 21:41
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat