honvedelem.hu
Német-magyar hadisírgondozó szakmai együttműködés

A Hotel Hadik konferenciatermében tartották a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Katonai Emlékezet és Hadisírgondozó Igazgatóság (HM HIM KEHI), valamint a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség (VDK) közötti aktuális szakmai témákat érintő megbeszélését július 10-én.

h1.jpg
A VDK delegációját Arne Schrader osztályvezető, a HM HIM KEHI munkacsoportját pedig Maruzs Roland alezredes, igazgatóhelyettes vezette. A megbeszélésen mindkét részről jelen voltak a hadisírgondozás gyakorlati feladataival, valamint a kapcsolódó nyilvántartással foglalkozó szakemberek, a Dél- és Kelet-európai térségben – Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna, Moldovai Köztársaság, Románia, Szerbia – felmerülő ügyekben járatos munkatársak.

h2.jpg
Az egyeztetés során, a további együttműködés szükségességét szem előtt tartva, a felek áttekintették az eddigi ügyek még megoldandó kérdéseit és tanulságait, valamint az elkövetkezendőkben elvégzendő, mindkét szervezet érdekeltségét felvető feladatokat. Tájékoztatták egymást az érintett térségben felmerülő feladatok stratégiai jellegű megoldási javaslatairól: ennek során számos aktuális kérdésben egyetértés született.

h3.jpg
A megbeszélés hatékonyságát és eredményességét látván, a felek elkötelezték magukat a további szoros együttműködésben, valamint a hasonló jellegű megbeszélések rendszeressé tételében.

h4.jpg
Fotó: HM Hadtörténeti Intézet és MúzeumAktuális videók
2019. július 18. 21:41
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat