honvedelem.hu
Táborozás olimpikonokkal

Idén nyáron már harmadik alkalommal fogadott táborozó fiatalokat az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. Az ország minden részéből érkeztek a katonai hivatás iránt érdeklődő gyerekek. Több táborozó már második, harmadik alkalommal tért vissza és van, aki ezúttal a barátait is elhívta, hogy közös élményeket szerezzenek.

03.jpg

A beérkezést és a fontos tudnivalók ismertetését, valamint Minkó Ottó alezredes, a bázis Kiképzési Főnöke köszöntését követően máris meglepetésben részesültek a táborozók, hisz ezen a héten is két „halhatatlan” sportoló látogatott el a bázisunkra, hogy élményeikről mesélve a sport szeretetére ösztönözzék a csapatot. Kárpáti György a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval és edzővel, valamint Vaskúti István olimpiai bajnok, többszörös világ-és országos bajnok kenussal, edzővel, sportvezetővel, nemzetközi fair play-díjas sportolóval beszélgettek. A táborozók között több versenysportoló fiatal is volt, akik különös érdeklődéssel hallgatták a történeteket.

06.jpg

A további napokban többek között darts és ping-pong bajnokságot, sportversenyeket tartottak, akadálypályán és légpuska lövészeten mérettették meg magukat. Ellátogattak a Keceli Haditechnikai Parkba, és megtekintették a szolnoki RepTár Múzeumot is, ahol múlt, a jelen, és a jövő repüléstechnikai eszközeivel, repülőgépeivel ismerkedtek meg a táborlakók. A tábor zárásaként ünnepélyes keretek között oklevelek és elismerések átadására került sor.

A honvédelmi tábor utolsó turnusa hétfőn, azaz július 15-én kezdődött.

Fotó: MH 59. Szentgyörgyi Dezső RepülőbázisKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Honvédelmi tábor Kecskeméten: harmadik turnus
Honvédelmi tábor Kecskeméten: harmadik turnus / 01.jpg Honvédelmi tábor Kecskeméten: harmadik turnus / 02.jpg Honvédelmi tábor Kecskeméten: harmadik turnus / 03.jpg Honvédelmi tábor Kecskeméten: harmadik turnus / 04.jpg
Honvédelmi tábor Kecskeméten: harmadik turnus / 05.jpg Honvédelmi tábor Kecskeméten: harmadik turnus / 06.jpg Honvédelmi tábor Kecskeméten: harmadik turnus / 07.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat