honvedelem.hu
Véradás Szegeden

A rendszeres véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a Csongrád megyei területvédelmi tartalékos zászlóalj katonái, ugyanis a nyári időszakban a szabadságolások, nyaralások miatt csökken a véradók száma, pedig Magyarország megfelelő vérellátásához naponta 1600-1800 önkéntesre van szükség.

v1.jpg

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj aktív és önkéntes tartalékos katonái idén már második alkalommal keresték fel a Szegedi Regionális Vérellátó Központot.

A Magyar Honvédség katonái rendszeres és lelkes véradók, a laktanyákban hatalmas az érdeklődés a véradás iránt. A 2018. október elsején megalakult területvédelmi zászlóalj ezt a jó szokást szeretné visszahozni Szeged városába is.

v2.jpg

Jelen alkalommal húsz katona adott vért a magyar királyi 5. honvéd gyalogezred egykori laktanyája mellett fekvő központban. Akik első alkalommal adtak vért, emléklapot kaptak. A megkezdett együttműködés folytatásaként a jövőben tematikus honvédségi véradó nap megszervezésének ötlete is szóba került az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) munkatársaival folytatott egyeztetések során.

v3.jpg

Az OVSZ és a Magyar Vöröskereszt ebben az évben „Neked egy óra, három embernek az élet” elnevezésű kampányt indít a nyári vérellátás biztonsága érdekében. Jelenleg a 18-65 év közöttiek, 50 kg felettiek adhatnak vért, és két véradás között minimum 56 napnak kell eltelnie. A pontos helyszíneket és időpontokat a www.veradas.hu és a www.ovsz.hu oldalakon, valamint mobilapplikáción tudják megnézni az érdeklődők.

v4.jpg

Fotó: Nagy Lászó őrnagy és Pintyi Zoltán ött. szakaszvezetőAktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat