honvedelem.hu
Éjjeli menedék

Harmadik turnusát kezdte július közepén a székesfehérvári honvédelmi tábor. Kaland – csapat – túlélés – élmények: ezekkel a kulcsszavakkal jellemezte az MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezred honvédelmi táborát Benda László ezredes, az alakulat parancsnoka.

6.jpg

Az ezredes maga is meglátogatta a táborozókat a vadregényes Csókakőn, ahol a táborozók éppen saját éjjeli menedékük felállításával próbálkoztak – némi idő elteltével természetesen sikerrel. A túlélő jellegű honvédelmi tábor egyik célja, hogy a résztvevő középiskolások elsajátítsák például a szakszerű víztisztítás, és a tűzgyújtás képességét is. Benda ezredes elmondta azt is: szintén lényeges a sport és a honvédelem kapcsolatának bemutatása, illetve igyekeznek azt a tudatot is erősíteni a gyerekekben, hogy Székesfehérvár katonaváros.

Hajnal Dorina, Pécsről érkezett táborozó számára a sport nem idegen, ugyanis korábban éveken át focizott. „Azért jelentkeztem ebbe a táborba, mert szeretnék kilépni a komfortzónámból, és szeretném megtudni: mire vagyok képes csapatban, és idegen környezetben” – mondta az ifjú hölgy.

2.jpg

A szervezők ígéretet tettek arra is, hogy aki esetleg idén nem tudott volna részt venni az ezred honvédelmi táboraiban, annak erre jövőre is lesz lehetősége.

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Honvédelmi tábor Székesfehérváron: harmadik turnus
Honvédelmi tábor Székesfehérváron: harmadik turnus / 1.jpg Honvédelmi tábor Székesfehérváron: harmadik turnus / 2.jpg Honvédelmi tábor Székesfehérváron: harmadik turnus / 3.jpg Honvédelmi tábor Székesfehérváron: harmadik turnus / 4.jpg
Honvédelmi tábor Székesfehérváron: harmadik turnus / 5.jpg Honvédelmi tábor Székesfehérváron: harmadik turnus / 6.jpg Honvédelmi tábor Székesfehérváron: harmadik turnus / 7.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat