honvedelem.hu
Első világháborús megemlékezés Székesfehérváron

Július 18-án tartották a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred Doberdó hőseinek tiszteletére rendezett megemlékezést a székesfehérvári Zichy ligetben, az „oroszlános” emlékműnél.

2019.07.18.17-es_honved_gyalogezred_koszoruzas_rcs_9034_1.jpg

Az eseményen jelen volt Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere, valamint Schneider Istvánné a székesfehérvári járási hivatalvezető helyettese. A Magyar Honvédség Parancsnokságát Sándor Zsolt dandártábornok, a törzsfőnök műveleti helyettese képviselte.

sz2.jpg

Ünnepi beszédében Sipos Antal ezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi ezred parancsnoka kihangsúlyozta: a „17-esek” emberi nagyságáról tanúskodik, hogy a háború végeztével a testben, lélekben meggyötört katonák első dolga az volt, hogy a mai emlékmű helyén álló emlékjelnél felsorakozva tisztelegjenek azon bajtársaik emléke előtt, akik már nem térhettek haza. Sipos ezredes a továbbiakban reményét fejezte ki, hogy a jövőben újra lesz Fehérvárnak „háziezrede”, amely legalább olyan megbecsülésnek örvend, majd, mint neves elődje.

2019.07.18.17-es_honved_gyalogezred_koszoruzas_rcs_9101_1.jpg

A folytatásban Molnár Zoltán, M. Simon Andrea és Iványi Gáspár verses, zenés műsora következett, majd Fejér megye, Székesfehérvár, a Magyar Honvédség és a társ fegyveres szervek képviselői, valamint hagyományőrzők és nyugállományú katonák helyezték el koszorúikat és az emlékezés virágait.

2019.07.18.17-es_honved_gyalogezred_koszoruzas_rcs_9185_1.jpg

Fotó: Révész CsabaAktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat