honvedelem.hu
A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka július 17-18. között kétnapos látogatást tett a déli határ mentén szolgálatot teljesítő honvédeknél.

02.jpg

A látogatás során Korom altábornagy felmérte a határvédelmi bázisok állapotát, érdeklődött az ott dolgozók munka- és életkörülményeiről, elhelyezési körleteik színvonaláról. A parancsnok szemrevételezte a határzár szolgálati helyeit, beszélgetett az ott járőröző katonákkal és rendőrökkel. Útja során elkísérte őt Vantal Zsolt ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka, továbbá Kiss Róbert törzszászlós, a kötelék vezénylőzászlósa is.

2018. november végén készenlét-ellenőrző gyakorlatra került sor, mely keretében a határvédelmi feladatokba történő zökkenőmentes visszailleszkedésről bizonyosodtak meg az elöljárók. A Magyar Honvédség 2018. július 1-jét követően, manőver erőkkel ekkor vett részt ismételten a határvédelmi feladatokban. Korom altábornagy a látogatás alkalmával nem csak a katonák felkészültségét ellenőrizte, hanem a feladat-végrehajtás körülményeit, a rendőrökkel való együttműködést is.

07.jpg

A Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: „2019. augusztus 31. után az eddigihez képest más rendszer fog életbe lépni a Magyar Honvédség határvédelmi feladataival kapcsolatban. Jelenleg fel kell mérnünk, mi szükséges ahhoz, hogy a Magyar Honvédség továbbra is készen álljon a rendőrség támogatására, amennyiben a határvédelmi helyzet úgy kívánja.”

Korom altábornagy megköszönte a szolgálatot a katonáknak, és emlékeztette őket feladatuk fontosságára. Elmondása szerint a határon szolgálók pozitív hozzáállással és odafigyeléssel hajtják végre feladataikat.

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat
A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat / 01.jpg A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat / 02.jpg A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat / 03.jpg A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat / 04.jpg
A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat / 05.jpg A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat / 06.jpg A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat / 07.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat