honvedelem.hu
Hétvégi harcosok

Első alkalommal rendezett Szentesen országos bajnoki futamot a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség. A július 20-i verseny lebonyolítását az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a város önkormányzata támogatásával a Honvéd Rákóczi Sportegyesület tagjai vállalták. A Weekend Warriors („Hétvégi harcosok”) néven kiírt erőpróba rövidtávú versenynek számít – ilyen sprintbajnokságot a szövetség hazánkban korábban még sosem szervezett.

ximg_5605.jpg

Rekkenő hőségben, a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség idei év utolsó országos bajnoki futamán megszerezhető pontokért álltak rajthoz a versenyzők a szentesi műszaki ezred hékédi gyakorlóterén. Az 1560 méteres pálya a szövetség hosszú-, közép- és rövidtávú versenyein „megszokottakhoz” képest viszonylag rövidnek számított, huszonhárom akadályának leküzdése azonban embert próbáló feladatnak bizonyult.

ximg_5733.jpg

A bajnoki pontokért harcoló profik, a katonák és a rendvédelmi szervek dolgozói részére kiírt futam, valamint az amatőr sportolók mezőnyének tagjai párosával, egy lövészárokból rajtoltak. Ekkor még mindegyikük viselte a karján a regisztrációkor kapott négy karszalagot. Minden hibázásnál vagy figyelmeztetésnél azonban a versenybírók ezek közül egyet-egyet eltávolítottak. Csak azok maradtak versenyben, akik legalább egy karszalaggal értek célba. A futamidőt bokára rögzített csipekkel mérték. Kevés volt tehát „csak” jól futni vagy ügyesnek lenni az akadályokon, Szentesen mindkettőre óriási szüksége volt a versenyzőknek.

ximg_6274.jpg

Kilenc korosztályban több mint százötvenen harcoltak a helyezésekért – közülük negyvenheten a Magyar Honvédség különböző alakulatait képviselték. A katonák és rendvédelmiek versenyében a hölgyek korosztályos győztesei Kneifel Odett, Könnyű Zita és Hajdú Hanna lettek. A férfiak közül Tóth Kovács Endre és Marton Gergely állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a házigazda műszaki ezred parancsnoka által felajánlott különdíjat pedig Barbai Kristóf érdemelte ki. A csapatversenyt a Békési Katasztrókák (Marton Gergely, Szabó Petra, Kneifel Odett, Gombos Erik Tamás) fantázianéven indult gárda nyerte. A díjakat Antal László ezredes adta át.

Az országos bajnokság helyszínére kitelepültek az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szegedi központjának munkatársai is.

ximg_6682_egyenruh_sok.jpg

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Bajnoki pontokért küzdöttek
Kapcsolódó galéria
Weekend Warriors
Weekend Warriors / 01 Weekend Warriors / 02 Weekend Warriors / 03 Weekend Warriors / 4
Weekend Warriors / 05 Weekend Warriors / 06 Weekend Warriors / 07 Weekend Warriors / 08
Weekend Warriors / 09 Weekend Warriors / 10 Weekend Warriors / 11 Weekend Warriors / 12
Weekend Warriors / 13 Weekend Warriors / 14 Weekend Warriors / 15 Weekend Warriors / 16
Weekend Warriors / 17 Weekend Warriors / 18 Weekend Warriors / 19 Weekend Warriors / 20
Weekend Warriors / 21 Weekend Warriors / 22 Weekend Warriors / 23 Weekend Warriors / 24
Weekend Warriors / 25 Weekend Warriors / 26 Weekend Warriors / 27 Weekend Warriors / 28
Weekend Warriors / 29 Weekend Warriors / 30 Weekend Warriors / 31 Weekend Warriors / 32
Weekend Warriors / 33
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat