honvedelem.hu
Két Keller, egy szolgálat

Egymás után írta alá az önkéntes területvédelmi tartalékosi szolgálat vállalásáról szóló dokumentumot Keller József egykori válogatott labdarúgó és fia, ifjabb Keller József augusztus hatodikán, Egerben. Az ünnepélyes és persze igen sportos eseményt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj szervezte.

sky_3806.jpg

A címeres mezt huszonkilenc alkalommal felöltő Keller József, immáron törzsőrmesterként is kifejezetten kellemes emlékeket idézett fel sorkatonai szolgálatával kapcsolatban. Akkor is pontosan végrehajtotta azt, amire utasították, így egészen biztosan nem lesz gond a kiképzés alatt sem - emelte ki. Éppen a sorkatonaság miatt örül annak, hogy fia is vele tartott: szeretné, ha kipróbálná az egyenruhás életet és ha tetszik neki, akkor később akár hivatásos állományban is folytathatja majd katonai pályafutását az ifjabbik Keller József. Édesapja szerint igen alaposan utánajárt a területvédelmi tartalékosi szolgálatnak, s persze kifaggatta a volt, vagy jelenleg is katonaként szolgáló barátait, ismerőseit.

sky_3927.jpg

Ifjabb Keller József – „most már őrmester”, büszkén hozzáteszi – már várja a munkát, a kiképzést, annak is elsősorban a fizikai részét. „Nagyon kíváncsi vagyok arra, mit kapok majd és én mit tudok adni?” - mondta a fiatalember. A katonaviselt barátok szerencsére számos jó tanáccsal segítettek már eddig is. Erre szükség is lesz, mert mint ifjabb Keller elmondta, az ÖTT csak az első lépés az úton, melynek célja a szentendrei Altisztképző Akadémia.

sky_3963.jpg

Mint Polyák András ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka köszöntőbeszédében kiemelte: minden ország egyik legfontosabb feladata, hogy szavatolja állampolgárai biztonságát. Ennek három alapvető pillére van, melynek egyik fontos elemét, az állampolgárok honvédelmi erőfeszítését, a most önkéntes tartalékosi szolgálatot vállaló apa és fia példája is bemutatja. Emellett támaszkodhatunk Magyarország szövetségeseire, mint amilyen a NATO és az Európai Unió, s persze a Magyar Honvédségre, mely szavatolja az állampolgárok biztonságát.

sky_4146.jpg

Fotó: Ruzsa IstvánKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Két fős csapat
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat