honvedelem.hu
Donald Trump: tárgyalások kezdődtek Dél-Koreával a védelmi költségekről

Tárgyalásokat kezdett az Egyesült Államok Dél-Koreával a védelmi költségekről - közölte augusztus 7-én Twitter-üzenetben Donald Trump amerikai elnök.

„Megkezdődtek a megbeszélések Dél-Koreával az Egyesült Államoknak fizetendő hozzájárulás további növeléséről. Dél-Korea nagyon gazdag nemzet, amely most érzi, hogy kötelessége a hozzájárulás az Amerikai Egyesült Államok által biztosított katonai védelemhez” - fogalmazott mikroblogjában az amerikai elnök.

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó egy hónappal ezelőtt tett látogatást Dél-Koreában, és akkor bejelentette, hogy a két ország megvitatta a védelmi költségek - Bolton megfogalmazásában - „ésszerű és korrekt” módon történő megosztását.

Washington és Szöul idén februárban megállapodást írt alá arról, hogy Szöul 70,3 millió dollárral növelve 927 millió dollárra emeli hozzájárulását a térségben tartózkodó amerikai csapatok költségeinek fedezéséhez. Az egyezmény átmeneti időre, egy esztendőre szól. Amerikai elemzők megjegyzik: az elnök Mark Esper amerikai védelmi miniszter most kezdődő szöuli látogatása előtt tette közzé bejegyzését.Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat