honvedelem.hu
Izraeli katonák lelőttek négy felfegyverzett palesztint a gázai határnál

Izraeli katonák lelőttek négy állig felfegyverzett palesztint a gázai övezeti határkerítésnél augusztus 10-én – közölte az izraeli hadsereg Twitteren.

A bejegyzés szerint a négy embernél AK-47-es gépkarabélyok, vállról indítható rakéták és kézigránátok is voltak. A katonák azután nyitottak tüzet, hogy egyikük átmászott a határkerítésen, és lőni kezdett rájuk, illetve egy kézigránátot is feléjük hajított. A Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász radikális iszlamista palesztin szervezet egyelőre nem reagált az izraeli bejelentésre. A héten halálra késelték egy izraeli vallásos katonai iskola 19 éves diákját Ciszjordániában.

A The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság szombaton azt közölte, hogy a gyilkossággal kapcsolatban eddig már négy embert őrizetbe vettek.

A Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határkerítésnél gyakoriak az erőszakos incidensek. A határ menti erőszakos tömegtüntetések 2018 márciusában kezdődtek el tiltakozásul Izraelnek és Egyiptomnak a Gázai övezet elleni gazdasági blokádjára. Az Európai Unió, Izrael és az Egyesült Államok terrorista szervezetnek nyilvánította a Hamászt, amely 2007-ben erőszakkal vette át az uralmat a Gázai övezet felett.Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat