honvedelem.hu
Győri „harcosok”

„Harcos tábor” néven 12-15 éves fiatalok részére szervezett bentlakásos nyári táborozást az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a likócsi objektumában.

03.jpg

Az öt napos honvédelmi tábor fő célja, hogy a nyári szünetben a gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg a katonai élettel, az élményeik során bepillanthassanak a győri katonák mindennapjaiba és ezáltal a Magyar Honvédség életébe.

06.jpgA hétfő az ismerkedéssel, beilleszkedéssel telt. Adatok egyeztetése, beöltözés, eligazítás, megnyitó, szállás elfoglalása, alaki foglalkozás, fizikai szintfelmérés szerepelt a programok sorában.

Kedden hajnalban egy éberségi riadó hozta izgalomba a fiatalokat, majd délelőtt a KUB és MISTRAL légvédelmi rakétaegységek bemutatóját nézték meg. Délután a táborozók Igla-szimulátorral „lőtték le” az ellenséges repülőgépeket, belepillantottak a légicél-felismerés rejtelmeibe, és nagy örömükre hatástalanított fegyverekkel is megismerkedtek, elsajátítva azok használatát. Késő délután paintball- és légpuskalövészet színesítette a programot, valamint egészségügyi ismereteket is tanultak a gyerekek.

Szerdán, a tábor sajtónapján már összekovácsolt rajok várták, hogy megmérkőzzenek egymással a tábor erőpróbáján. Ügyességi versenyszámok és feladatok vártak a gyerekekre: súlyhúzás, légpuska-lövészet, lajhármászás, sebesültcipelés hordágyon, gyakorló kézigránát dobás, átkúszás légvédelmi indítóállvány alatt, lőszeresláda cipelés, fegyver szét- és összeszerelése, valamint egészségügyi ismeretek. Délután térképészeti oktatáson vettek részt a táborozók, majd este kötelezően rápihennek az éjszakai - meglepetés - bátorságpróbára.

01.jpg

Az éjjeli bátorságpróbát követően, csütörtök délelőtt vízitúra várt a gyerekekre. Győri, folyóparti „városnézés”, de nem akárhogy: katonai rohamcsónakokkal utaztak a Mosoni-Dunán a megyeszékhely belvárosába. Délután paintball, a tábor utolsó estéjén pedig tábortűz, szalonnasütés és karaoke szerepel a programban.

Pénteken a szokásos reggeli napirendet követően már a hazautazáshoz készülődtek a gyerekek. A tábor ünnepi állománygyűléssel zárult, ahol a fiatalok jutalmakat és elismeréseket vettek át, majd eljött a búcsú ideje.

10.jpg

Fotó: MH 12. Arrabona Légvédelmi RakétaezredForrás: Honvédelmi tábor (www.facebook.com)
Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
„Harcos tábor” Győrben
„Harcos tábor” Győrben / 01.jpg „Harcos tábor” Győrben / 02.jpg „Harcos tábor” Győrben / 03.jpg „Harcos tábor” Győrben / 04.jpg
„Harcos tábor” Győrben / 05.jpg „Harcos tábor” Győrben / 06.jpg „Harcos tábor” Győrben / 07.jpg „Harcos tábor” Győrben / 08.jpg
„Harcos tábor” Győrben / 09.jpg „Harcos tábor” Győrben / 10.jpg „Harcos tábor” Győrben / 11.jpg „Harcos tábor” Győrben / 12.jpg
„Harcos tábor” Győrben / 13.jpg „Harcos tábor” Győrben / 14.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat