honvedelem.hu
Vezetési pont- és tűzvezetési rendszergyakorlás Győrött
Két Mistral-szakasz és egy KUB-üteg kémlelte az eget azon a vezetési pont- és tűzvezetési rendszergyakorlaton, amelyet a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred hajtott végre a napokban a laktanyában és a győrszentiváni lőtéren. A gyakorlaton − az egészségügyi és logisztikai biztosítást nem számolva − közel hetven katona vett részt.

A szimulált helyzet szerint hazánk nemzetközi atomenergiai konferenciát rendez Győrben. A konferencia egyik kiemelt pontja egy hazánkba tervezett atomerőmű építésének alapkőletétele. A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az elöljáró MH Összhaderőnemi Parancsnokság nemzeti alárendeltségű fegyveres készenléti szolgálat ellátását rendelte el a fegyveres erők szárazföldi, légvédelmi és repülőcsapataiból kijelölt alegységek részére.

A gyakorlat során a települt ütegek feladata volt a légvédelmirakéta-oltalmazás a konferencia zavartalan lebonyolítása érdekében. Az ütegek ,,szemei”, a rádiólokátor-állomások a feladat kezdetétől folyamatosan pásztázták a légteret, keresve az esetleges támadó szándékú repülőeszközöket. 

Orosz László százados, a gyakorlat szervezője a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: ilyen gyakorlatuk minden hónapban van, viszont valós célok követésére ritkán adódik lehetőségük. Szerencsére most erre is alkalom nyílt. 

A sikeres gyakorlat lebonyolításában az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis segített a rakétaezrednek.

Fotó: Rácz Tünde

További képekért kattintson galériánkra!Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Légoltalmi gyakorlat Győrben
Kapcsolódó galéria
Vezetési pont- és tűzvezetési rendszergyakorlás
Vezetési pont- és tűzvezetési rendszergyakorlás  / 01 Vezetési pont- és tűzvezetési rendszergyakorlás  / 02 Vezetési pont- és tűzvezetési rendszergyakorlás  / 03 Vezetési pont- és tűzvezetési rendszergyakorlás  / 04
Vezetési pont- és tűzvezetési rendszergyakorlás  / 05
Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat