honvedelem.hu
Egyre népszerűbb a katonai alapismeretek tantárgy
Együttműködési megállapodást írt alá a KatonaSuli-program keretében december 4-én délelőtt Kun Szabó István dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka, valamint dr. Horváth László Ferenc, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakközépiskola igazgatója.


Beszédében Kun Szabó István hangsúlyozta: a dandár és az intézmény együttműködése hosszú évekre nyúlik vissza, vagyis a tartalma igazából adott, most csak a kereteket teremtették meg mindehhez. Mint fogalmazott, a honvédelem ügye nemzeti ügy, amiben mindenkinek szerepe van, és az alakulat számára is nagy megtiszteltetés, hogy segíteni tudják a téma iránt érdeklődő diákok oktatását, felkészülését, vizsgáztatását. Horváth László Ferenc, illetve dr. Strommer József, a Védelmi Információs Központ Alapítvány elnöke szintén örömüket fejezték ki a megállapodás létrejötte kapcsán.

A honvedelem.hu kérdésére válaszolva Kun Szabó István dandártábornok elmondta: az alakulatnak ez már a negyedik iskolával kötött hasonló megállapodása, és az eddigi háromból is kizárólag jó tapasztalatok származtak. Mint mondta, a dandár igyekszik minél nagyobb betekintést nyújtani az érdeklődők számára a katonaéletbe és a laktanya mindennapjaiba, és megismertetni őket a jellemzően katonai, vagyis például harcászati és alaki feladatokkal is.

„Egyre többen választják ezt a tantárgyat a fiatalok közül, és a lányok körében is nagyon népszerű. Ennek oka bizonyára a katonákra jellemző fegyelmezett magatartás és precíz munkavégzés” – fogalmazott a dandártábornok.Fotó: Galovtsik Gábor


Aktuális videók
2019. június 18. 20:53
Tobruq Legacy 2019
2019. június 18. 15:56
Borsody árvái
2019. június 18. 11:44
Mintegy 700 külföldi és magyar katona bizonyított a Black Swan gyakorlaton
2019. június 15. 13:30
Tanévzáró a Kratochvilban
2019. június 14. 21:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat