honvedelem.hu
Hende Csaba a balti államokba látogatott
Hende Csaba honvédelmi miniszter Litvánia, Lettország és Észtország védelmi minisztereinek meghívására január 16. és 18. között háromnapos látogatást tesz a balti államokban, amelynek során találkozik partnereivel, valamint a litván és a lett parlament honvédelmi bizottságának tagjaival és az észt vezérkari főnökkel is.  A minisztert elkísérte dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese is. Közlemény.(Képekkel frissítve 2013. január 18-án)


A látogatás és a találkozók elsődleges célja a balti légtérvédelem kapcsán a Magyar Honvédségre váró feladatrendszer áttekintése. Hazánk a 2012. májusi chicagói NATO-csúcstalálkozón jelentette be, hogy a Gripen bérleti megállapodás módosításának köszönhetően a 2015−2018. közötti időszakban – Gripenjei, valamint hajózó- és műszaki állománya révén – Magyarország is részt vehet a harcászati repülőképességgel nem rendelkező balti országok légtérrendészeti feladatainak ellátásában.

A találkozókon szó lesz emellett a nemzetközi műveletekben való részvételről, így az afganisztáni és a balkáni szerepvállalásról, valamint a Stratégiai Légiszállítási Képesség (a Pápán állomásozó C−17-es flotta) helyzetéről, amely programban Litvánia és Észtország is részt vesz.

Fotó: Koszticsák Szilárd (MTI)


Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Hende Csaba a balti államokba látogatott
Hende Csaba a balti államokba látogatott / 01. Hende Csaba a balti államokba látogatott / 02. Hende Csaba a balti államokba látogatott / 03. Hende Csaba a balti államokba látogatott / 04.
Hende Csaba a balti államokba látogatott / 05. Hende Csaba a balti államokba látogatott / 06. Hende Csaba a balti államokba látogatott / 07. Hende Csaba a balti államokba látogatott / 08.
Hende Csaba a balti államokba látogatott / 09. Hende Csaba a balti államokba látogatott / 10. Hende Csaba a balti államokba látogatott / 11. Hende Csaba a balti államokba látogatott / 12.
Hende Csaba a balti államokba látogatott / 13.
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat