honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Évet értékeltek
Március hónap a Magyar Honvédség alakulatainál és katonai szervezeteinél az évértékelő és feladatszabó értekezletek időszaka. A napokban három helyőrségben: Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Pusztavacson tartottak évértékelő állománygyűlést.
Hódmezővásárhely. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen települő zászlóaljainak katonái előtt Böröndi Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka kiemelte: a 62. lövészzászlóalj bázisán megalakított zászlóaljharccsoport a NATO CREVAL-ellenőrzésen megkapta a harckész, azaz „combat ready” minősítést.

Az értekezleten – amelyen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka – elhangzott: a dandár katonái számos hazai és nemzetközi gyakorlaton vettek részt tavaly, két misszióban is szolgáltak, valamint feladatuk volt az önkéntes műveleti tartalékosok felkészítése is.

2013-ban folytatni kell ezt a munkát – hangsúlyozta a parancsnok, aki az idei feladatok közül kiemelte a debreceni 39. lövészzászlóalj bázisán létrehozott zászlóaljharccsoport CREVAL-ellenőrzését, a külföldi missziókat és a Vízforrás 2013 feladatot.Szentes. Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred értékelő és feladatszabó értekezletén Nyers József mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka beszélt az ezred missziós tevékenységéről, valamint a NATO-nak felajánlott alegységek készenlétéről. Az idei feladatokról szólva kiemelte a nemzetközi kötelezettségekből adódó teendők teljesítését, valamint az ősszel megrendezendő Active Guardian 2013 elnevezésű, katasztrófavédelmi képességeket bemutató gyakorlatot.Pusztavacs.
Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ éves értékelő és feladatszabó értekezletén Nagy Attila ezredes, a központ parancsnoka hangsúlyozta, hogy az alakulat sikerekben gazdag, eredményes évet zárt. Kiemelte: az elmúlt év egyik legfontosabb feladata a Safety Fuel gyakorlat volt.
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat