honvedelem.hu
A háborúról: könyvbemutató és szakmai fórum
Nagyszabású rendezvény keretében mutatják be március 4-én a Zrínyi Kiadó legújabb kötetét, Carl von Clausewitz A háborúról című korszakalkotó művének újrakiadását.
A nagy francia forradalom, majd a napóleoni háborúk új korszak beköszöntét jelentették a hadviselésben. Elengedhetetlenné vált új, általános érvényű összefüggések megállapítása és rendszerbe foglalása. Ezt a korszak kétségtelenül legjelentősebb katonai teoretikusa, Carl von Clausewitz oldotta meg a leginkább időtálló módon.

A háborúról
című munkának a Zrínyi Kiadónál most megjelent legújabb magyar változata egy német nyelvű Clausewitz-könyv újrafordítása és lektorált szerkesztése, amely a katonai műveltség szélesítéséhez kíván hozzájárulni. A kötetet a jövő héten szakmai fórum keretében mutatják be Budapesten, és ennek időtartama alatt kedvezményes áron lehet majd megvásárolni is.

A rendezvényt március 4-én, 14-től 16 óráig tartják a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében (1101 Budapest, Hungária körút 9−11.), amelynek keretében kiváló szakemberek méltatják a korszakalkotó művet, majd szakmai fórum keretében vitatják meg Clausewitz könyvének jelentőségét és hatását.


Kapcsolódó tartalom
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test