honvedelem.hu
Együttműködési megállapodást kötött a HM és az ORFK
Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság: az ezzel kapcsolatos dokumentumot december 2-án, kedden írta alá dr. Benkő Tibor vezérezredes és Papp Károly rendőr altábornagy.
Az aláírást követő sajtótájékoztatón a Honvéd Vezérkar főnök azt mondta, hogy eddig is nagyon jó és szoros együttműködés volt a két szervezet között, viszont most „formába öntöttük mindazt, amit eddig végeztünk közös munkával, és megfogalmaztuk azt, amit a jövőben közösen kell tovább folytatni”.Benkő Tibor szerint a megállapodás magába foglalja mind a kiképzési, mind a felkészítési és az egészségügyi kérdéseket, a békeidőszaki, illetve a különleges jogrendi feladatokat. Ezeken kívül rögzíti azt is, hogy egy misszióban milyen formában tudnak a felek közösen dolgozni.

Mint a vezérezredes megjegyezte: jelenleg is van olyan külföldi küldetés, amelyben a katonák és a rendőrök együtt dolgoznak, s például a katonai rendészeti feladatok ellátásában további fejlődést vár a rendőrök segítsége révén.Az országos rendőrfőkapitány hangsúlyozta, a megállapodásnak egy fő indoka van, mégpedig az, hogy Magyarország polgárai minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat azokban az esetekben is, amikor rendkívüli helyzetekkel kell szembenézniük. Példaként említette az elmúlt évek árvizeit vagy a márciusi hóhelyzetet. Megjegyezte, hogy ugyanakkor a közös munka nemcsak a kritikus helyzetek elhárításában mutatkozik meg, hanem a hétköznapokban is, mint például a tűzszerészeti és a légi rendészeti feladatok ellátásában és a kiképzésekben is. „Ezek mind azt szolgálják, hogy mind a katonák, mind a rendőrök nagyon magas szinten tudják − akár belföldön, akár külföldön – a kötelezettségeiket teljesíteni” – tette hozzá.

Pap Károly kijelentette, hogy az utóbbi években nagyon jó együttműködés alakult k a honvédséggel például az egészségügyi, a rekreációs, illetve a kulturális területen is. Elhangzott továbbá, hogy a szerződés lehetővé teszi a szoros együttműködést a búvár-, a katasztrófavédelmi, a földi és légi kutatási feladatokban, illetve lehetőség nyílik a kölcsönös tapasztalatcserére az egészségfejlesztési, a munkavédelmi és a pszichológiai területeken.Fotó: Galovtsik Gábor


Aktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat