honvedelem.hu
Díszelgő főpróba a Petőfi laktanyában
Nemzeti ünnepünkre készülve gyakorolták október 23-i feladataikat az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységének katonái.


A Petőfi laktanya alakulóterén nagy fegyelemmel készültek a díszelgők az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapjával kapcsolatos feladatokra. A főpróbán részt vett a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Koronaőrség, a Honvéd Díszzászlóalj, a Honvéd Palotaőrség, valamint a Budapest Helyőrségi Zenekar kijelölt állománya.

A délelőtti felkészülés során a Kossuth téri lobogófelvonást is gyakorolták. Az október 23-án, délelőtt 10 órakor kezdődő lobogófelvonásnál a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység és a Központi Zenekar mellett a Nemzeti Lovas Díszegység is közreműködik.Ádám Barnabás ezredes, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység parancsnoka elmondta: a díszelgők és a lovas díszegység közös munkája több évtizedre nyúlik vissza. Együttműködésük fő feladatának a rendezvények méltóságának emelését és magyar hadtörténelem két kiemelkedő fegyvernemének megjelenítését tartják; mind a gyalogság, mind a huszárság szempontjából.Fotó: Horniák Dóra

Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat