honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Az MH KFOR kontingens manőverszázada Camp Nothing Hill-ben
November elején települt ki az MH KFOR Kontingens 15. váltás állományába tartozó, az amerikai vezetésű KFOR Keleti Többnemzeti Harccsoport Előretolt Vezetési Elem (Multinational Battle Group-East Forward Command Post – MNBG-E FCP) műveleti alárendeltségébe utalt Delta század, valamint a kontingens egészségügyi rajának teljes állománya Camp Nothing Hill Előretolt Műveleti Bázisra. A század a részére meghatározott feladatokat maradéktalanul végrehajtotta és miután amerikai század vette át a feladatrendszert, visszacsoportosításukra a novo selo-i táborba december 27-én került sor.


A magyar század fő feladatai közé a KFOR erők jelenlétének fenntartása mellett; egyrészt az észak-koszovói műveleti terület ellenőrzése tartozott, melynek a célja biztonságos környezet és mozgásszabadság folyamatos szavatolása volt. Másrészt a század a műveleti terveknek megfelelően végezte a koszovói-szerb közös adminisztratív határszakasz biztosítási feladatait, közös jelenléti és felderítő járőr feladatok keretében, hol a koszovói, hol a szerb határőrséggel együttműködésben, nappal és éjszaka; az illegális határátlépések és a csempészet magakadályozása érdekében.

A fenti feladatok mellett, a századnak kellett gondoskodni a tábor és körzetének őrzés-védelmi, valamint biztosítási feladatairól; illetve a körzetben folyó KFOR műveleteket is biztosítania kellett gyors reagálású készenléti erőkkel.


Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Az MH KFOR kontingens manőverszázada Camp Nothing Hill-ben
Az MH KFOR kontingens manőverszázada Camp Nothing Hill-ben / 1 Az MH KFOR kontingens manőverszázada Camp Nothing Hill-ben / 2 Az MH KFOR kontingens manőverszázada Camp Nothing Hill-ben / 3 Az MH KFOR kontingens manőverszázada Camp Nothing Hill-ben / 4
Az MH KFOR kontingens manőverszázada Camp Nothing Hill-ben / 5 Az MH KFOR kontingens manőverszázada Camp Nothing Hill-ben / 6 Az MH KFOR kontingens manőverszázada Camp Nothing Hill-ben / 7
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test