honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Lőbajnokság Koszovóban
A KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KTM) magyar századának szervezésében rendeztek lőbajnokságot a Pristinától északra fekvő Kicic-helységben lévő KFOR lőtéren, a napokban. A versenyen a magyarok mellett a portugál század katonái is részt vettek.


A rendezvény fő versenyszáma a Magyar Honvédség lőbajnokságairól ismert 7-es számú speciális lőgyakorlat, ismertebb nevén a „tűzcsoport-párbaj” lőgyakorlat volt. Ennek során a csapatoknak a tüzelőállás futásban történő elfoglalása után a lehető leggyorsabban kell a célokat megsemmisíteniük – mielőtt azt az ellenfél csapata megtenné. A csapatok nemcsak a saját, hanem egymás fegyvereivel is kipróbálhatták a versenyszámokat.

A magyar kontingens tagjai a versenyszámon kívül a portugál katonák számára keresztképzést is biztosítottak, melynek keretében kipróbálhatták a Magyar Honvédségben rendszeresített GLOCK-17 típusú pisztolyt, az AK-63 gépkarabélyt és a PKM géppuskát. A magyar katonáknak pedig lehetőségük volt célokra lőni a legendás Walther P-38 típusú pisztollyal, a G-3 gépkarabéllyal és az MG-3 géppuskával.

A versenyt végül a KTM zászlóalj portugál százada nyerte meg.

Fotó: a szerző felvételei

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Lőbajnokság Koszovóban
Lőbajnokság Koszovóban / 1 Lőbajnokság Koszovóban / 2 Lőbajnokság Koszovóban / 3 Lőbajnokság Koszovóban / 4
Lőbajnokság Koszovóban / 5 Lőbajnokság Koszovóban / 6 Lőbajnokság Koszovóban / 7 Lőbajnokság Koszovóban / 8
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat