honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Medálokat kaptak a magyar katonák
A napokban rendezték meg az MH KFOR Kontingens 15. váltásának medáladományozó ünnepségét Koszovóban, a Slim Lines, illetve a Novo Seló-i táborokban.


A KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KFOR Tactical Reserve Manoeuver Battalion - KTM) alárendeltségében álló Charlie század és a zászlóaljtörzsben szolgáló katonák Slim Lines táborban megrendezett medáladományozó ünnepségét megtisztelte jelenlétével Giovanni Fungo vezérőrnagy is. A KFOR parancsnoka köszönetét fejezte ki a portugál-magyar alegység együttműködéséért és a magyar katonák elmúlt fél évben tanúsított helytállásáért. 

A zászlóalj portugál parancsnoka, António Da Silva Cardoso alezredes elismeréssel szólt a magyar katonák teljesítményéről, amellyel hozzájárultak az alegység feladatainak eredményes végrehajtásához - híven a KTM jelmondatához: Two Nations One Force, azaz „két nemzet egy erő”.A medálok kiosztását követően Virág Zoltán alezredes, a kontingens parancsnoka elismeréseket adott át a misszió ideje alatt kiemelkedő munkát végző magyar katonáknak.

A magyar kontingens parancsnoka a Novo Seló-i táborban megrendezett ünnepségen is beszédet mondott. Virág alezredes kiemelte a NATO-medál átadásának jelentőségét és köszönetet mondott a katonáknak a tisztességes helytállásukért.

Az ünnepségen Magyarország koszovói nagykövetségének képviseletében részt vett Szegedi Endre tanácsos, valamint Scott Virgil alezredes, a KFOR Keleti Többnemzeti Harccsoport Előretolt Harcálláspontjának amerikai parancsnoka (Multinational Battle Group East Forward Command Post). Virgil alezredes beszédében a harcálláspont alárendeltségében dolgozó magyar század katonáinak méltatása mellett megköszönte az együttműködést, majd beszéde végén magyar nyelven szólt az állományhoz: „Büszke vagyok arra, hogy önökkel szolgálhattam!”
Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Medálparádé a KFOR-ban
Medálparádé a KFOR-ban / 1 Medálparádé a KFOR-ban / 2 Medálparádé a KFOR-ban / 3 Medálparádé a KFOR-ban / 4
Medálparádé a KFOR-ban / 5 Medálparádé a KFOR-ban / 6 Medálparádé a KFOR-ban / 7 Medálparádé a KFOR-ban / 8
Medálparádé a KFOR-ban / 9 Medálparádé a KFOR-ban / 10 Medálparádé a KFOR-ban / 11 Medálparádé a KFOR-ban / 12
Medálparádé a KFOR-ban / 13 Medálparádé a KFOR-ban / 14 Medálparádé a KFOR-ban / 15 Medálparádé a KFOR-ban / 16
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat