honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Hazaszállították a veronai baleset súlyos égési sérültjét
Hazaszállították az olaszországi buszbaleset egyik Veronában ápolt sérültjét. Állapota stabil, beszélni lehet vele - közölte dr. Tamás Róbert orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház orvos-igazgatója február 15-én, szerdán újságírókkal Budapesten.


A negyven év körüli férfit, múlt hét kedden ébresztették fel a kómából. Az ezredes újságírói kérdésre elmondta a férfi testének közel hatvan százaléka megégett, ő a legsúlyosabb égési sérült. „Több műtéti sorozatra szükség lesz, hosszú lesz a felépülése” – tette hozzá az orvos-igazgató a Honvédkórházban tartott sajtótájékoztatón.

A másik két égési sérültről - akiket már a Honvédkórházban ápolnak - az ezredes úgy nyilatkozott, hogy az eddigi műtéteik sikerültek, de még számítani lehet további beavatkozásokra.

A baleset másik súlyos sérültjét, aki fejsérülést szenvedett, továbbra is Olaszországban ápolják. Állapota stabil, de még mindig mesterséges kómában tartják, hazaszállításáról jövő héten dönthetnek - mondta dr. Tamás Róbert orvos ezredes.Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták az intézményt.

Fotó: Rácz Tünde

magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat