honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Megkezdődött a Fourlog 2017 logisztikai kiképzés
Az elmúlt héten Ausztriában, a Bundesheer Logisztikai Iskolájának laktanyájában kezdődött meg a Fourlog 2017 elnevezésű logisztikai kiképzés.


A cseh, osztrák, szerb és magyar katonai logisztikus tisztjelöltek kéthetes közös gyakorlatának ünnepélyes megnyitóján, amit immár a 14. alkalommal tartottak Bécsben, a részt vevő iskolák vezetői és parancsnokai mellett megjelent - mások mellett - Andreas Pernsteiner vezérőrnagy, az osztrák haderő Logisztikai Parancsnokságának parancsnoka; Kurt Wagner dandártábornok, a Bécsi Katonai Körzet parancsnoka; Jaroslav Linhart dandártábornok, a cseh védelmi minisztérium Logisztikai Divíziójának parancsnokhelyettese; az Ausztriába akkreditált cseh és szerb katonai attasé; valamint a német szövetségi haderő logisztikai iskolájának képviselője is.

Magyar részről dr. Pohl Árpád ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja mondott üdvözlőbeszédet. A kiképzés első napját megtekintette Hans Peter Doskozil osztrák honvédelmi miniszter is.A kiképzés első napján a tisztjelöltek megismerkedtek azzal a fiktív helyzettel, amelynek részeként az elkövetkező két hét során végre kell hajtaniuk a feladataikat. Ezt követően az osztrák haderő zwölfaxingi laktanyájában a békeműveleti felkészülés logisztikai feladatait gyakorolták. Ennek során megismerték a lőszer- és üzemanyag-ellátó pont és a javító-karbantartó állomás műveleti telepítésének szabályait, a vasúti berakás fortélyait, a javító-vontató csoport műveleti működésének technikáit, valamint egy kis betekintést nyerhettek a tűzszerészek munkájába is.

A gyakorlat harmadik, kulturális napja után az állomány áttelepült Magyarországra, hogy hazánkban folytassa – a szcenárió szerint immár békeműveleti felelősségi körzetükben – feladatait.
Forrás: Kezdetét vette a FOURLOG 2017 Logisztikai Kiképzés (hhk.uni-nke.hu)
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat