honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Megemlékezés Szarajevóban
Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójáról a Bosznia-Hercegovinában szolgálatot teljesítő magyar katonák, valamint a szarajevói, a banja lukai és a brckói magyar közösségek meghívott képviselői.

A megemlékezésen részt vett Négyesi József, Magyarország szarajevói nagykövete; Sáfár Albert dandártábornok, nemzeti rangidős, az EUFOR jelenlegi törzsfőnöke; Nosza Vilmos ezredes, a szarajevói NATO-parancsnokság törzsfőnöke; valamint Szpisják József dandártábornok, az EUFOR leendő törzsfőnöke, aki április 11-én veszi át a beosztást.Bencsik Tamás hadnagy ünnepi beszédében kiemelte: március 15-e a legjelentősebb nemzeti ünnepünk. Az akkori forradalmi szellem hozzájárult Magyarország teljes függetlenségéhez, a szabad választásokhoz, és az elmúlt évtizedek demokráciai vívmányaihoz egyaránt. Hozzátette: a családjaiktól távol szolgálatot teljesítő magyar békefenntartók nap mint nap elismerést vívnak ki Magyarország számára.

Az állománygyűlésen elismeréseket is átadtak. A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésével kapcsolatos tevékenysége során tanúsított kimagasló helytállása elismeréséül, Magyarország honvédelmi minisztere „Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jelet” adományozott Bencsik Tamás hadnagynak, Rocskár Zsolt zászlósnak és Palásti Erzsébet főtörzsőrmesternek.


magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test