honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Új parancsnoka van a Novo Seló-i tábornak
A napokban Szalontai László alezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Logisztikai Műveleti Főnökség kiemelt főtisztje vette át a koszovói Camp Maréchal de Lattre de Tassigny (CMLT) tábor parancsnoki beosztását Pálinkás Tibor alezredestől, az MH Ludovika Zászlóalj törzsfőnökétől.


A tábor vezetése mellett a táborparancsnok felel az őrzés-védelmi és a biztonsági feladatok megszervezéséért és ellenőrzéséért, a nemzetközi előírások betartásáért, a katonák szállásáért és élelmezéséért, a létesítmények karbantartásáért és a különböző NATO-szervezetekkel történő együttműködésért.

A táborparancsnok irányítása alatt működő nemzetközi táborban 13 nemzet van jelen, közöttük legnagyobb létszámban az MH KFOR Kontingens katonái, akik a KFOR-parancsnok közvetlen alárendeltségébe tartozó KFOR Harcászati Tartalék Zászlóaljat alkotják.

Szalontai László alezredes célja, hogy továbbra is azt a munkát folytassa, amit az elődei, és hogy az elmúlt évek alatt kialakított kiváló együttműködést fenntartsa a táborban szolgáló nemzetekkel, valamint a KFOR-parancsnoksággal.Fotó: a szerző felvételei

magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat