honvedelem.hu
Matasz: fesztiválokon is népszerűsítik a honvédelem ügyét
Honvédségi táborokban és fesztiválokon is megjelenik a nyáron a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz), hogy népszerűsítsék a honvédelem ügyét, és segítsék a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékos erőinek toborzását.
Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a szervezet elnöke az MTI-nek adott interjújában hangsúlyozta: napjainkban - egyebek között a migrációs válsággal összefüggésben - új biztonsági kihívások jelentek meg, ezek nyomán a magyar társadalom részéről is egyre nagyobb az igény alapvető honvédelmi ismeretek, felkészültség megszerzésére. Emlékeztetett arra: a közelmúltban megalakult MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság feladatszabó értekezletén dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök is megerősítette, hogy a társadalommal való kapcsolatépítésben, a toborzásban nagy szerepük van az olyan civil szervezeteknek, mint a Matasz. A szövetség elnöke ennek kapcsán jelezte: a Matasz és a parancsnokság közötti szervezett együttműködés keretében értesülnek az őket érintő programokról, a Matasz rendezvényeire a Magyar Honvédség toborzótisztjei pedig kitelepülhetnek, így közösen nagyobb hatékonysággal, egymást erősítve végezhetik munkájukat.

Széles Ernő közölte: a hétvégén kitelepülnek a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban tartandó háromnapos HMFEST Hadikultúra és Military Fesztiválra, július elején ott lesznek a Baracs-Kisapostag körzetében rendezendő repülőnapon, később pedig a Nemzeti Vágtán is. Jelezte: egyre több megkeresést kapnak önkormányzatoktól, rendezvények szervezőitől, hogy közelebb vigyék az emberekhez a honvédelem ügyét. Ez azért is fontos - tette hozzá -, mert a Honvédelmi Minisztérium (HM) területvédelmi tartalékos századok kiépítésének célkitűzését segítve, minél több kisebb, helyi rendezvényen is szeretnének megjelenni.

A Matasz elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a honlapjukon (www.matasz.com) is lehet jelentkezni a nyári táboraikba.

A Matasz 2001-ben a HM felkérésére jött létre országos önkéntes közhasznú szervezetként azzal a céllal, hogy hidat képezzen a társadalom és a honvédség között, egységbe tömörítse a tartalékos katonákat, a honvédelem iránt érdeklődőket, továbbképzésüket megszervezze, érdekeiket képviselje itthon és a NATO tartalékos szervezeteiben.

Aktuális videók
2019. július 18. 21:41
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat