honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Sikeresen zárult a III. Vajai Honvéd Művésztelep
Lezárult a III. Vajai Honvéd Művésztelep, amelyet az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatósága (MH BHD KRI) szervezett a Vay Ádám Múzeum Baráti Körének és Vaja önkormányzatának támogatásával.
A május 29-én nyílt táborban Tamus István grafikusművész irányításával folyt a munka. A szűk két hét alatt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, valamint a Honvéd Kulturális Egyesület tagjai szélesítették a művészi párbeszéd lehetőségeit. Az elkészült művek nagy része nem fért el a Vay várkastély két kiállítótermében.A műhelykiállításra - az előző évekhez hasonlóan - Nagy Csaba tárogatóművész invitálta a meghívottakat kuruc dallamaival, majd Molnár Sándor, a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Gyűjteményének intézményvezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően a résztvevők Tamus István jóvoltából rögtönzött tárlatvezetésen vehettek részt.

A tábort Aulechla József ezredes, az MH BHD KRI igazgatójának ünnepi beszéde zárta. A záróbeszédben felmerült a művésztelep nemzetközivé tételének gondolata, amelyre már a következő évben is sor kerülhet. A záróebéd előtt Tisza Sándor polgármester elmondta: örül a gyümölcsöző kapcsolatnak. A tábor résztvevői lelkiismeretesen és örömmel dolgoztak a Vaján eltöltött idő alatt, melynek végeredményét alkotásaikon figyelhetjük meg.Az MH BHD KRI az elkészült alkotásokat a magyar kultúra napján, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban fogja bemutatni, az őszi balatonakarattyai alkotótábor termésével együtt.

Fotó: dr. Pető Zsolt
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test