honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Vezérkari tanfolyamosok az MH Logisztikai Központnál
Az MH Logisztikai Központ és alárendelt szervezeteinél tettek látogatást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezérkari tanfolyamának hallgatói. A többnapos programsorozaton a Magyar Honvédség logisztikai rendszerének működésébe nyertek betekintést.


A tanfolyam résztvevői az első nap első előadásán megismerhették a központi logisztikai ellátás rendszerét. Megismerhették az MH Logisztikai Központ és alárendelt szervezetei számára a 2017. év legfontosabb feladatát, képet kaphattak a június-augusztus folyamán több országban, köztünk Magyarországon folyó nagyszabású nemzetközi gyakorlatsorozat, a Saber Guardian 2017 logisztikai biztosítási feladatairól, a hazánkon áthaladó közúti, vasúti szállítmányok logisztikai és közlekedésbiztosítási feladatairól.

A másnapi helyszínen, a táborfalvai bázison a konvojtámogató központ funkcióját mutatták be a hallgatóknak, amely a Saber Guardian 2017 végrehajtásában is fontos szerepet tölt be. Ezen túl az MH Anyagellátó Raktárbázis és az MH Katonai Közlekedési Központ szervezeti működéséről is hallhattak előadást. Majd végezetül az MH Logisztikai Központ lőkísérleti objektumát is körbejárták.A tanfolyam tanterve szerint a harmadik napot az MH Anyagellátó Raktárbázis tápiószecsői, valamint gödöllői bázisparancsnokságain töltötték. A bázisok képességeinek bemutatása mellett a fegyverzeti és anyagtároló raktárakat nézték meg.

A logisztikai csapatlátogatás utolsó állomása Kecskeméten, az MH Légijármű Javítóüzemben lesz a jövő héten, ahol a különböző légi járművek javítási munkálatait követhetik majd nyomon.Fotó: Tóth Krisztián szakaszvezető
Kapcsolódó tartalom
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test