honvedelem.hu
Városnap és megemlékezés
Mozgalmas napokat tudhatnak maguk mögött az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kaposvári központjának katonái: több rendezvényen is népszerűsítették a Magyar Honvédséget és a katonai hivatást.


Június 24-én Barcson, a település legnagyobb és leglátogatottabb rendezvényén, a városnapon a kaposvári központ toborzói a Magyar Honvédségben vállalható szolgálati lehetőségekről tájékoztatták az érdeklődőket. A toborzópontnál sokan nosztalgiáztak a hatástalanított fegyverek láttán, azon elmélkedtek, tudnák-e még időre teljesíteni a szét- és összeszerelésüket. Az eseményt színesítette a városnapi rendezvények középpontjában, a dísztéren az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 4. Kiképző Század látványos, dinamikus bemutatója.

Június 27-én, a Szent László Katonai Zarándoklat napján Somogyváron, a nemzeti emlékhelyen a jubileumi évhez kapcsolódó megemlékezést tartottak. Az ilyen alkalmakról nem hiányozhatnak a katonák sem, ezért az MH KIKNYP toborzói is kitelepültek a forgatagba. A kaposvári központ sátránál hatástalanított fegyverek és honvédségi kiadványok várták az érdeklődőket, a szülőkkel érkező gyerekeknek pedig akadálypálya teljesítésére és arcfestésre volt lehetőségük.

A Magyar Honvédség népszerűsítése a nyári időszakban sem maradhat el a fiatalok körében: Fonyódligeten, az Erzsébet Tábor lakóinak körében június elejétől augusztus végéig minden szerdán a Védelmi Napok részeként találkozhatnak katonákkal. A július 5-i rendezvényen a kaposvári toborzók is lehetőséget kapnak arra, hogy megismertessék, megszerettessék a katonaéletet a táborlakókkal: a toborzópont nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében.Fotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat