honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Kettős ünnep a KFOR-ban
Duplán ünnepeltek az MH KFOR Kontingens 16. váltásának katonái augusztus 19-én a Novo Seló-i táborban, Koszovóban. A délelőtti medálparádét követően délután az államalapításra emlékeztek a magyar katonák.


Hamarosan véget ér az MH KFOR Kontingens 16. váltásának szolgálati ideje Koszovóban. A külszolgálatban teljesített feladataik elismeréseként a magyar békefenntartó katonák a napokban ünnepélyes keretek között vették át a NATO-medált, amely egy nemzetközi katonai kitüntetés. Az elismerést a nemzeti parancsnokság alatt, a NATO által vezetett műveletek támogatásában, a balkáni hadszíntéren teljesített szolgálatukért adományozzák a katonáknak.

A medáladományozó ünnepséget - a KFOR-alegységek parancsnokai és nemzeti képviselői mellett - megtisztelte jelenlétével Christian Riener dandártábornok, a KFOR-erők parancsnokhelyettese, valamint a koszovói magyar nagykövetség képviseletében Gergely Tamás, külgazdasági attasé is.Az augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen Bakos Béla főtörzsőrmester Szent István király államszervezői munkásságát és a Magyar Honvédség ünnephez való kötődését hangsúlyozta. „A Magyar Honvédség az Európai Unió és a NATO tagjaként évek óta fontos feladatot vállal. Vállaljuk, hogy segítjük más népek békéjének fenntartását, mint ahogyan tesszük ezt most is itt, Koszovóban. Augusztus 20-a a Magyar Honvédség és a magyar honvédtisztek életében megkülönböztetett ünnep. Esküt tesznek, amelyben fogadják, hogy hazájukat életük árán is megvédik. Tehát a magyar haderő számára ez a nap a katonai hivatás és a hazaszeretet ünnepe is” - mondta.Az ünnepi szavakat követően Horváth Kornél hadnagy, katolikus tábori lelkész megszentelte az új kenyeret és imádságában kérte Isten áldását az ünnepre, a magyar katonákra.

A rendezvényen Budai Attila alezredes, kontingensparancsnok kiemelkedő munkájukért elismeréseket adott át a katonáknak és ünnepélyes keretek között helyezte fel az előléptetésben részesülők egyenruhájára új rendfokozatukat.Fotó: a szerző és Szemenyei Ákos őrvezető
Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Kettős ünnep a KFOR-ban
Kettős ünnep a KFOR-ban / 01 Kettős ünnep a KFOR-ban / 02 Kettős ünnep a KFOR-ban / 03 Kettős ünnep a KFOR-ban / 04
Kettős ünnep a KFOR-ban / 05 Kettős ünnep a KFOR-ban / 06 Kettős ünnep a KFOR-ban / 07 Kettős ünnep a KFOR-ban / 08
Kettős ünnep a KFOR-ban / 09 Kettős ünnep a KFOR-ban / 10 Kettős ünnep a KFOR-ban / 11 Kettős ünnep a KFOR-ban / 12
Kettős ünnep a KFOR-ban / 13 Kettős ünnep a KFOR-ban / 14 Kettős ünnep a KFOR-ban / 15 Kettős ünnep a KFOR-ban / 16
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test