honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Rendhagyó medálparádé Szarajevóban
Rendhagyó volt a napokban rendezett medálparádé a bosznia-hercegovinai EUFOR-misszióban részt vevő katonák számára. A békefenntartó műveletben jelenleg 19 nemzet katonái − köztük a Magyar Honvédség békefenntartói − teljesítenek szolgálatot.


A külszolgálatukat hamarosan befejező katonák számára rendezett medálparádé azért volt különleges, mert az EUFOR történetében először esett egybe Sir James Everard vezérezredes, a NATO európai főparancsnok-helyettesének, az Európai Unió műveleti parancsnokának szarajevói látogatásával, illetve az MH EUFOR Kontingens váltásával.A vezérezredes a medálparádén Anton Waldner vezérőrnaggyal, az EUFOR parancsnokával, és Szpisják József dandártábornokkal, a misszió törzsfőnökével együtt adta át a kitüntetéseket a felsorakozott katonáknak.

Az EU műveleti parancsnoka úgy fogalmazott: minden, az EUFOR-műveletben részt vevő munkája nagyon fontos. Hozzátette: az EUFOR elkötelezett Bosznia-Hercegovina EU-s csatlakozási törekvései iránt.A békefenntartó medált átvett 8 nemzet 162 katonája között ott volt az MH EUFOR Kontingens 20. váltásának 27 békefenntartója. A szarajevói Butmir táborba már megérkezett a magyar kontingens váltóállománya, s hamarosan megkezdi szolgálatát az EUFOR Többnemzeti Zászlóalj magyar manőverszázada is.Fotó: MH EUFOR Kontingens 20. váltás
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test