honvedelem.hu
Megemlékezés a balatoni viharjelzés atyjáról
Az MH Geoinformációs Szolgálat munkatársai a napokban koszorúzással egybekötött megemlékezésen rótták le kegyeletüket a balatoni viharjelzés elindítója, dr. Hille Alfréd meteorológus ezredes emléke előtt.


A híres katonameteorológusra emlékező ünnepséget - mint minden évben, idén is - a Siófoki Obszervatóriumban tartotta az MH Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ), az Országos Meteorológiai Szolgálat, valamint a Magyar Meteorológiai Társaság. 

A megemlékezésen Hernádi Balázs alezredes, a MH GEOSZ Időjárás előrejelző és szakkiképzési osztály vezetője hangsúlyozta: dr. Hille Alfréd katonameteorológus ezredes szakmai tudással felvértezve európai színvonalra emelte a meteorológiát, és megindította a korszerű magyar repülésmeteorológiai kutatást és szolgálatot. Nevéhez kapcsolódik a Magyar Meteorológiai Társaság megalapítása, továbbá az első veszélyjelző szolgálat megszervezése, a balatoni, később a dunai viharjelzés bevezetése is.

Az ünnepségen előadást tartott dr. Horváth Ákos, a Siófoki Viharjelző Obszervatórium vezetője is, aki az idei hazai kiemelt időjárási eseményekről beszélt.Fotó: MH GEOSZ

Aktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat