honvedelem.hu
Megkezdte munkáját a tizenkettedik váltás
Megérkezett a műveleti területre az ENSZ Libanoni Békefenntartó Misszió (United Nations Interim Force in Lebanon - UNIFIL) állományában szolgáló magyar békefenntartók 12. váltásának első tagja.
Eke Tamás főhadnagy október végén érkezett meg Libanonba, ezzel megkezdte tevékenységét a magyar UNIFIL misszió 12. váltása Naqoura-ban, a művelet  főparancsnokságán.

Eke főhadnagy Sándor Mihály főhadnagytól vette át a beosztását, aki még október végén befejezte a külszolgálatát. Horváth Zoltán alezredes, az UNIFIL Joint Geographic Information Services (JGIS) katonai vezetője további egy évig marad a műveleti területen, a 12. váltás nemzeti rangidőseként.


Eke Tamás főhadnagy a bejrúti repülőtéren (Sándor Mihály főhadnagy, Horváth Zoltán alezredes társaságában)


Sándor Mihály főhadnagy részére a hazautazása előtt megtartott ünnepségen emlékpajzsot adományozott Beatrice Puyo, a JGIS vezetője.

Eke főhadnagy újonc Libanonban, ez az első külföldi missziója. A UNIFIL 12. váltásának további két tagja 2018. február első hetében érkezik meg a műveleti területre.

A magyar katonatérképészek 2006 óta, éves váltásokban teljesítenek szolgálatot a UNIFIL főparancsnokságának törzsében, Naqoura-ban, ahol a Dél-Libanonban zajló békefenntartói műveletekhez nyújtanak geoinformációs támogatást a UNIFIL egységei számára. Mindemellett részt vesznek a Libanon és Izrael között meghúzott úgynevezett Blue Line pontjainak kitűzésében.


Sándor főhadnagy átvette az emlékpajzsot
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test