honvedelem.hu
A repülésbiztonság a modern repülés egyik legfontosabb jellemzője
Az Inter-European Air Force Academy (IEAFA) szervezésében indítottak kéthetes repülésbiztonsági tanfolyamot a napokban, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.


A tanfolyamot megnyitva dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka rámutatott: a régóta várt, hiánypótló kurzus lehetővé teszi nagyszámú, a területen dolgozó szakember képzését. Hozzátette: a tanfolyam révén a repülésbiztonság fontossága és filozófiája nemcsak a repüléssel közvetlenül foglalkozó szakemberekhez, hanem a repülőtereken dolgozókhoz is eljut.A nemzetközi tanfolyamon Magyarország katonái mellett a Cseh Köztársaság, Lettország, Málta Szlovákia, Észtország, Románia, Lengyelország, Hollandia és az Amerikai Egyesült Államok szakemberei vesznek részt. A tananyagot, illetve az oktatókat az Amerikai Egyesült Államok biztosítja. A tanfolyam célja, hogy a közel 30 fős hallgatóság a második hét végére olyan látásmóddal rendelkezzen, mellyel felismerik majd a repülésbiztonságot befolyásoló tényezőket, képesek lesznek a megfelelő lépések megtételére, megakadályozva az esetleges jövőbeni repülőbaleseteket.Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis nemcsak a helyszínt, illetve a logisztikai támogatást biztosítja, hanem a szolnoki katonák közül sokan a tanfolyam nem hivatalos hallgatójaként részt vehetnek az órákon.

A megnyitón Brian C. Kreitlow alezredes, az IEAFA parancsnoka megköszönte, hogy Magyarország az ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison helyszínt biztosít a kurzusnak.Fotó: a szerző felvételei
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test