honvedelem.hu
Halasi áldozatok sírjainál
Kiskunhalas 2014-ben csatlakozott a Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága által meghirdetett nemzetközi gyertyagyújtási akcióhoz, amelynek az volt a célja, hogy minél többen tekintsék fontosnak az elhunyt áldozatok emlékének ápolását, a béke megőrzése melletti elkötelezettséget.
Az előző évekhez képest is többen vettek részt a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület szervezésében, az alsóvárosi római katolikus temető 11-es parcellájában tartott megemlékezésen, amelyet november 11-én, szombaton, az első világháború befejezésének 99. évfordulóján tartottak az elhunyt katonai áldozatok és hadirokkantak sírjainál. Közintézmények, társadalmi szervezetek tagjai, vezetői és jó szándékú emlékezni kívánók érkeztek az eseményre.„Célunk, hogy a »közös Európában együtt emlékezés« jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken maradt déd- és ükapáink sorsát, tekintsék fontosnak az emlékezetünk ébrentartását, a béke megőrzése melletti elkötelezettséget” – mondta a megemlékezésen Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke.

A történész beszédében a hősi parcella történetének legfontosabb fejezeteit is felelevenítette, majd Hozdik Zsolt plébános mondott áldást az első világháborúban elhunytakért. A résztvevők gyertyákat gyújtottak és virágokat helyeztek el a hősi halott honvédek sírhalmainál.Fotó: Pásztortűz Egyesület


Aktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat