honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Mikulás a repülőbázison
Gyerekek szállták meg december 2-án, szombaton délelőtt a kecskeméti repülőbázist. Kilenc óra körül kezdtek gyülekezni a legénységi étkezdében, majszolták a süteményeket, itták a teát, énekeltek és táncoltak, aztán végül a nagyszakállú is megérkezett.


Vidám, játékos délelőtt fogadta a Mikulással való találkozásra készülő apróságokat és a nagyobbacska gyerekeket az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A több mint kétszáztíz zsibongó, szüleiket ráncigáló ifjú vendégnek Törőcsik Renáta őrnagy, a programot szervező humánrészleg vezetője és munkatársai mutatták meg, hogy hol festik a csillámtetkókat, merre vannak a rajzasztalok, merről jön a vattacukor illata, és ki árulja azokat a hatalmas, színes lufikat.

A Mikulás érkezése előtt a gyerekek még táncoltak és énekeltek egy kiadósat az Apacuka együttes tagjaival, amikor pedig a hangulat a tetőfokra hágott, betoppant a várva várt idős vendég. A bázis dolgozói ekkor először arra gondoltak, hogy Horváth Dezső nyugállományú őrnagy „növesztett” szakállt a gyerekek kedvéért, de eztán rá kellett ébredniük, hogy ez teljességgel lehetetlen. Egykori kollégájuk ugyanis rénszarvasszán vezetésére nem kapott kiképzést.Miután a türelmes nagyszakállú sokadszorra is végighallgatta a Hull a pelyhes fehér hó… kezdetű dalocskát, rövidesen azt is kiderítette, hogy a legutóbbi találkozás óta eltelt egy évben minden gyerek szófogadó volt, rendesen viselkedett, sosem bántotta a kistesóját, a szekrényében pedig példás rendet tartott – tehát valamennyien megérdemelték az ajándékot.

A Mikulást kísérő zenészek kecskeméti útját az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár egyengette, az ugráló várat a Honvédszakszervezet helyi tagjai varázsolták az étkezdébe, a vidám délelőtt során elmajszolt sok-sok finomsággal pedig a bázis beszállító partnerei vendégelték meg a gyerekeket.

Fotó: a szerző felvételei
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test